![]() |
Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile
Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile MALZEMELER
Eti düz bir tahta üzerinde mümkün olduğu kadar ince dilimlere kesin.Bir kaseye koyun nişastayı,soya sosunu ve bir çorba yağı ilave edin Ayrıca zencefilli bir kaseye koyun yarı çay kaşığı tuzu ilave edin,10 dakika dursun.Süzün ve sıkarak iyice suyunu çıkarın. Vok'da veya tavada geri kalan yağı ısıtınve ateşi söndürün.Hemen etleri ilave edin,tekrar ateşi yakın karıştırarak et ve parçaları birbirinden ayrılıncaya ve et rengini değiştirinceye kadar pişirin. Fazla pişirmeyin ,et sertleşir.Altına bir kase koyduğunuz süzgeçe etleri alın.2 çorba kaşığı yağı tavada bırakın. Bir kapta şekeri, şarabı ,monosodium glutamate karıştırın bırakın. Tavada 2 çorba yağı ısıtın,zencefilli ilave edin.Kariştırarak 15 saniye pişirin.Sonra etleri ilave edin 15 saniye daha karıştırarak daha pişirin.Kişniş yapraklarını ilave edin,5 saniye daha karıştırarak pişirin.Şarap karışımını koyun ,karıştırın.Sıcak servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.