ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720783)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:05 AM

Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile
 




Çin Usulü Taze Zencefilli Dana Bonfile

MALZEMELER
  • 180 gr Dana bonfile yağları temizlenmiş
  • 1. çay.kaşık Mısır nişastası
  • 1. çor.kaşık Soya sos
  • 4 çor.kaşık Mısır özü yağı
  • 1/2. çor.kaşık Şeri veya beyaz şarap
  • 1 çay.kaşık Tuz
  • 5 gr Taze zencefil
  • 1 gr Toz şeker
  • 1/5. çay.kaşık Monosodium glutamate
  • 1 çay.bardak Dondurulmuş taze kişniş yaprağı
YAPILIŞI:
Eti düz bir tahta üzerinde mümkün olduğu kadar ince dilimlere kesin.Bir kaseye koyun
nişastayı,soya sosunu ve bir çorba yağı ilave edin
Ayrıca zencefilli bir kaseye koyun yarı çay kaşığı tuzu ilave edin,10 dakika dursun.Süzün
ve sıkarak iyice suyunu çıkarın.
Vok'da veya tavada geri kalan yağı ısıtınve ateşi söndürün.Hemen etleri ilave edin,tekrar ateşi
yakın karıştırarak et ve parçaları birbirinden ayrılıncaya ve et rengini değiştirinceye kadar pişirin.
Fazla pişirmeyin ,et sertleşir.Altına bir kase koyduğunuz süzgeçe etleri alın.2 çorba kaşığı yağı tavada bırakın.
Bir kapta şekeri, şarabı ,monosodium glutamate karıştırın bırakın.
Tavada 2 çorba yağı ısıtın,zencefilli ilave edin.Kariştırarak 15 saniye pişirin.Sonra etleri ilave edin 15 saniye daha
karıştırarak daha pişirin.Kişniş yapraklarını ilave edin,5 saniye daha karıştırarak pişirin.Şarap karışımını
koyun ,karıştırın.Sıcak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.