ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Acı Tatlı (Çin Çorbası) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720720)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:16 AM

Acı Tatlı (Çin Çorbası)
 




Acı Tatlı (Çin Çorbası)

MALZEMELER
  • 10 gr Dana eti
  • 10 gr Beyaz lahana
  • 5 gr Soya filizi
  • 5 gr Çin Mantarı
  • 2 çor kaşık Elma sirkesi
  • 1 çor kaşık Soya sos
  • 1 çay.kaşık Pul acı biber
  • 1/2. adet Yumurta
  • 1 çay.kaşık Susam yağı
  • 1 dal Yeşil soğan
  • 1/2. çay.kaşık Monosodium glutamate
  • 1 su. Bardak Kemik suyu
  • 1 çay.kaşık Nişasta sulandırılmış
  • Yeterince tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Yağsız dana bonfilesini jülyen doğrayın ve kanını aldıktan sonra bir Vok'ta et suyunu koyun, kaynasın suyu
eksilirse su ilave edin.() Buna kalan diğer sebzeleri jülyen dorayın, sebzelerin pişirme süresine göre
salma üsülü içine atın, tüm malzemelerini ilave edin en son yumurtasını çıparak ilave edip ocakta alın ve
östüne ince doğranmış soğanı ve soya yağı ilave ederek servise sunun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.