ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Duvakli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711364)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:36 AM

Duvakli Pilav
 
Malzeme:

Malzemesizi kg. pirinç, 500 gr. kıyma, 250 gr. badem, bir kaşık yağ, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın.

Yapilisi:

Bademler kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar kaynatılır. Kabukları soyulur. Enine ortasından ikiye ayrılır. Bir tencereye bademleri kavurabilecek kadar yağ konur. Bademler pembeleşin-ceye kadar kavrulur. Ateşten alınır. Karabiber, tarçın, yenibahar serpilir. Karıştırılır. Evvelden hazırlanan sade pilav servis tabağına konur. Zikri geçen mahlut pilavın üzerine yayılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.