Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:47 AM |
Sebzeli Kelebek Makarna Tarifi
Malzemeler
350 Gr kelebek makarna(yoksa fiyonk)
1 Adet tavuk göğsü
2 Adet dolmalık biber
4 Adet domates
Yarım su bardağı beyaz şarap
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
30 Gr tereyağı
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Diş sarmısak
Tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı - Tavuğun derisini soyun ve ince ince kesin.
- Biberleri ocakta közleyin ve kabuklarını soyun.
- Tavuğu istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Bir tencerede 30 gram tereyağı ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını eritin.
- Biber ve tavuğu ekleyin, 5 dakika karıştırarak kavurun.
- Şarabı katıp orta ateşte şarap uçana dek pişirin.
- Küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
- Karabiber, tuz, dilimlenmiş sarmısak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Son olarak biraz tavuk suyu gezdirin.
- Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Gerekirse biraz daha tavuk suyu ilave edin.
- Bu arada makarnayı tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün.
- Süzgece koyup bir kere soğuk su ile yıkayın ve suyunu süzdürün.
- Sos tenceresine ilave edip 2 dakika karıştırarak birlikte pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
|