ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ahududu, Ayva, Kayisi, Armut, Elma Ve Erik Marmelâtlari (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711256)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:48 AM

Ahududu, Ayva, Kayisi, Armut, Elma Ve Erik Marmelâtlari
 

AHUDUDU, AYVA, KAYISI, ARMUT, ELMA ve ERİK MARMELÂTLARI

Arzu edilen meyve çiğ olarak süzgüden geçirilir. Bir kiloya bir kilo şeker ilâve edilip orta ateşte su koymadan iyice karıştıra karıştıra kaynatılır. Olup olmadığını anlamak için de, tabağa biraz çıkarılır. Koyuluğu gözden geçirilir. Uygun görülürse bir limon sıkılıp ateşten alınır. Sert meyveden yapılırsa su ile kaynatılır, süzgüden geçirilir, şeker ilâve edilerek pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.