ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kanabahar Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710832)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:25 AM

Kanabahar Kızartması
 
Karnabahar Tava

1 orta boy karnabahar
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişastası
3 kahve fincanı su
1
tuz

Karnabaharları dal dal ayırdıktan sonra bol tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayop çıkarın, soğuk suya tutup iyice soğutun ve suyunu süzün. Dal dal bir bezin üzerine alın. Un, nişasta, , su ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayçiçek yağını tavaya koyup kızdırın, karnabahar dallarını birer birer alıp hazırlanan harca batırarak biraz yasılaştırarak kızgın yağda kızartın.

Afiyet Olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.