ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mornay Sauce (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710653)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:31 AM

Mornay Sauce
 
Mornay Sauce

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 1 yumurta sarısı
  • 100ml krema
  • Bir miktar bechamel sauce
  • 25g gruyere peyniri rendelenmiş
  • 25g parmesan peyniri rendelenmiş
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Bir küçük kasede yumurta sarılarını kremayla birlikte çırp. Bechamel sauce hazır olduktan sonra ocaktan al ve içerisine gruyere ve parmesan peynirini karıştır çırpmış olduğun krema yumurta karışımını içerisine karıştır tuz, karabiber serp. Kullanıldığı Yerler Kaynar suyun içerisine kırılıp pişirilen yumurtalarda, balıklarda, sebzelerde ve rendelenmiş peynirle pişirilen yemeklerde kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.