![]() |
Kayisili Parfe
Malzemeler:
- 1 paket bebe bisküvisi, - 2 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı tozşeker, - 200 gr. margarin, - 1 adet yumurta, - 1/2 litre süt, - 250 gr. kuru kayısı, - 1 su bardağı fındık. Sosu için: - 1 yemek kaşığı nişasta, - 3 yemek kaşığı şeker, - 4 yemek kaşığı kakao, - 1,5 su bardağı su. Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.