Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:34 AM |
Şeftalili Mus
malzemeler
7 Adet olgun şeftali
2 Çorba kaşığı limon suyu
1 Su bardağı çok soğuk şekersiz krema
Yarım su bardağından biraz az şeker
Hazırlanışı - Şeftalilerin kabuklarını soyun ve yarım şeftaliyi bir kenara ayırın.
- Diğerlerini püre haline getirin.
- Bu büreyi limon suyu ve şekerle karıştırıp, buzdolabında soğutun.
- Bu arada kremayı mikserle başlangıçta düşük, daha sonra hızını artırarak çırpın.
- Krema kıvamlı bir hal aldığında şeftali püresi ile karıştırın.
- Karışımı buzdolabında soğuttuktan sonra kuplara pay edin.
- Önceden ayırdığınız yarım şeftaliyi dilimleyerek muzların üzerini süsleyin.
|