ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Tavuklu Mantar Sote (5 Kişilik) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710251)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:12 AM

Soslu Tavuklu Mantar Sote (5 Kişilik)
 

MALZEMELER

3/4 çay bardağı sıvıyağ

Yarım kg kuşbaşı tavuk eti

Yarım kg kültür mantarı

2 adet orta boy kuru soğan

Yarım çorba kaşığı soya sosu

1 su bardağı tavuk suyu

1 çorba kaşığı tepeleme un

Yarım paket çiğ krema

1 adet orta boy domates

5-6 adet kornişon turşu

Dereotu, tuz

HAZIRLANIŞI

1- Ön hazırlık olarak mantarları boyuna dilimler halinde keselim. Kuru soğanları küçük küçük doğrayalim. Sıvıyağın yarısını tavaya alıp kızdıralım. Kuşbaşı tavuk etlerini tavaya aktarıp kızartalım. Sık sık çevirerek, etlerin etrafı beyaz bir renk alıp yumuşayana dek soteleyelim. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdıralım. Üzerine soğanları katıp hafifçe sarartalım ve mantarları ekleyelim. Mantarları, bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Tuzunu ayarlayıp, mantarların üzerine yarım çorba kaşığı soya sosunu ekleyelim.

2- Ateşten aldığımız soya soslu mantarları sotelenmiş tavuk etleriyle aynı tavada birleştirelim. Bu şekilde 1 dakika daha kavuralım, 1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışıma da etli mantarları ekleyelim. Karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım.

3- En son olarak yarım paket çiğ kremayı ekleyelim. 1-2 kez daha karıştırıp hemen ateşten alalım. Üzerine dilimlenmiş kornişon turşusunu ve domatesi ekleyelim. Sıcak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.