Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:31 AM |
Yoğurt Marineli Baharatlı Tavuk Şiş
Malzemeler:- 2 adet büyük kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 su bardağından az yoğurt
- 1er silme tatlı kaşığı tarçın, kimyon, karabiber ve tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefil (arzuya göre)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ince kıyılmış)
- 3-4 adet domates ve sivri veya çarliston biberi
- pişirmek için çöp şişler
Yapılışı:[*] Orta boy bir kapta yoğurtla baharatları, sarımsağı karıştırıp kuşbaşı tavukları ilave edin. İyice karıştırıp 8 saat veya akşamdan ertesi güne buzdolabında marine olması için bekletin.[*] Domatesleri ve biberleri şişe takılabilecek kadar, irice doğrayın. [*] Şişlere tavukları, aralarına domates ve biberler koyarak geçirin.[*] Fırın tepsisine dizip fırının ızgara bölümünde ara sıra çevirerek kurutmadan pişirin. Sıcak olarak pilavla birlikte servis yapın.
|