![]() |
Elmalı Tavuk Butları Tarifi
Malzemeler
Elmalı Tavuk Butları Yapılışı BİR kasede sıvıyağ, soya sosu, salça, yoğurt, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk butlarını 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Üzerine fırça yardımıyla salçalı karışımdan sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini rini çıkarın. Bal ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Elma dilimlerini bu karışıma batırın ve tavukların yanına yerleştirin. Önceden ısılmış 180 derece fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan, patates ve kabakları haşlayıp suyunu süzün. Patateslerin kabuklarını soyun, kabakları dilimleyin. Pişen tavukları servis tabağına alın. Haşlanmış sebzeler ve elma dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.