ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biberli Tavuk Budu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710074)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:42 AM

Biberli Tavuk Budu
 

Biberli Tavuk Budu

=malzemeler=

1 soğan

400 gr erişte

4 kırmızı dolmalık biber

4 tavuk budu

Tuz

Karabiber

Kızartmak için yağ

1 tatlı kaşığı nişasta

Yarım tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı domates salçası

Kırmızı toz biber

200 ml sebze suyu

=hazırlanışı=

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın.

Butların fazlalıklarını temizleyin. Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran butları tencereden alın.

Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin.

Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin.

Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın.

Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp sebzelere ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Butları sebze ve erişte ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.