![]() |
Biberli Tavuk Budu
Biberli Tavuk Budu =malzemeler= 1 soğan 400 gr erişte 4 kırmızı dolmalık biber 4 tavuk budu Tuz Karabiber Kızartmak için yağ 1 tatlı kaşığı nişasta Yarım tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı domates salçası Kırmızı toz biber 200 ml sebze suyu =hazırlanışı= Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın. Butların fazlalıklarını temizleyin. Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran butları tencereden alın. Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp sebzelere ekleyin. Bir taşım kaynatın. Butları sebze ve erişte ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.