![]() |
İsirgan Böreği Yemek Tarifi
YAPILIŞI: Baharda kendiliğinden ısırganların taze uçları toplanır. Süzgece konur, üzerinden su dökülerek yıkanır. İnce kıyılır, içine taze soğan da kıyılır. Tuzla oğulur. İçine acı biber ve zeytinyağı da ilave edildikten sonra diğer tarafta yapılan ekmeklik mayalı hamurdan yağlanmış tepsinin içine bir avuç yayılır. Yapılan hamur üzerine hazırlanan ısırganlı iç serpilir. Üzerine biraz daha hamurla kapatıldıktan sonra, yine zeytinyağı gezdirilir; fırına salınır. Fırından çıkınca sıcak yenir, bunu ekseriyetle lar fırında yapacakları günü artan ekmek hamurundan pişirirler. Fırın önü yemeği olup ekmek yapacakları gün ondan yapılıp yenir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.