![]() |
Avunya Mantısı Yemek Tarifi
Malzemeler
1/2 kg nohut 4 adet yufka 1/2 kg kuşbaşı et 1 adet büyük soğan 1 kaşığı salça 1 su bardağı zeytinyağ Hazırlanışı Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. üzerine sarmısaklı veya sade döküp, servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.