ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709079)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:49 AM

Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Tarifi
 


Malzemeler
  • 8 adet piliç baget
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Yarım limonun suyu
    2 diş dövülmüş sarmısak
    1?er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş
    Yarım çay kaşığı zencefil
    Yarım çay kaşığı safran
    1 çay bardağı un
    Kızartmak için: Sıvıyağ

Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Yapılışı

Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırın. Bu sosa tavuk bagetleri bulayıp marine edin. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra bagetleri una bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Pirinç pilavı, soya sosu ve salatalıkla birlikte servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.