![]() |
Güzel Karnabahar
1 domates
1 yemek kaşığı salça 1 orta boy karnabahar 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 bardak süt 1 yemek kaşığı un çok az yağ ve rendelenmiş İzmir tulumu Yapılışı: Soğanları yağda hafif çevirip domates ve salçayı ekleyin. Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın ve soğanlara ekleyin. Üzeine 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Unu yağda çevirip üzerine süt ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Yarım saat pişirdiğiniz karnabaharları bir borcam tepsiye alın. Üzerine başamel sosu ve peynir rendesini ekleyin. Fırında 10 dakika peynirler eriyip haifi kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. bu yemeğin kıymalısı da süper oluyor |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.