![]() |
Light Patlıcan Kebap
çinde yağ olmadan kebap da olur mu demeyin. Diyetistanbul mutfağında geçen haftalarda denediğimiz bu tarif oldukça lezzetliydi. Çektiğimiz resimden de anlayacağınız gibi pilav ile servisi mükemmel görünüyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Yemekten anlayan bir dostumuz o gün tesadüfen uğramıştı. Patlıcan kebabımızdan tattı, yorumlarını aynen iletiyorum: ?Çok hafif, çok leziz, etin ve patlıcanın uyumu harika, önceden biz kebap diye sırf yağ yiyormuşuz?. Bu yorum üzerine ne denir? Şimdiden mutfağınızdaki özel lezzetler arasına almanızı önerdiğim bu yemeği patlıcanın asıl mevsimi olan yaz ve sonbaharda daha sık yapmanızda yarar görüyorum. Malzemeler ( 4 kişilik) 4 küçük boy patlıcan 2 adet sivri biber 2 orta boy domates 240 gr. Yağsız dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı biber salçası Yapılışı: Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun. Köfteyi 4 eşit parçaya bölün. Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz. Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin. Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin. Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin. Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin. Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.