ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Keledoş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708601)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:13 AM

Keledoş
 
Malzemeler
  • Kavurma eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı den(Döğme)
  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 avuç ak pancar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kurut

Yapılışı

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır.Pişmesine yakın yeşil mercimek konur,hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur.10-15 dakika kaynatılır.Malzeme iyice pişer,ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Ocaktan indirilir,üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.