![]() |
Yerfıstıklı Piliç Ve Soğan Kızartması
YERFISTIKLI PİLİÇ VE SOĞAN KIZARTMASI
Malzemeler: - 4 adet tavuk göğüs bonfile, - 150 gr. yerfıstığı, - 4 yemek kaşığı sıvıyağ, - 2 tatlı kaşığı hardal, - Tuz, karabiber, - Kızartmak için sıvıyağ. Soğan Kızartması İçin: - 3 adet iri soğan, - 1 çay bardağı un, - 1 çay bardağı soda, - 1 çay bardağı nişasta, - 2 yemek kaşığı ketçap, - Tuz. Yapılışı: Yerfıstığını ayıklayıp, iri dövün. Sıvıyağ, hardal, karabiber ve tuzu karıştırın. Bonfileleri bu sosa batırıp, yer fıstığına bulayıp, sıvıyağda kızartın. Soğanları ayıklayıp, enine yuvarlak halkalar halinde kesin. Halka halka ayırın. Un, soda, nişasta, ketçap ve tuzu iyice çırpın. Halka soğanları önce una, sonra bulamaca bulayıp, sıvıyağda kızartın. Tavukların yanında servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.