ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pratik Dürümler (Afiyet Olsun) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708155)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:28 AM

Pratik Dürümler (Afiyet Olsun)
 
Hazırlanması kolay, zencefil, avokado ve acı biberle renklenen, bol malzemeli ve lezetli dürümler, dostlarınıza hazırlayacağınız haftasonu sofraları için oldukça ideal !



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Somonlu dürüm

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlama süresi 40 dakika
4 adet

Malzemeler:
1 adet kırmızı biber
1 adet acı biber
8 adet lavaş
tuz
karabiber
400 gram somon füme
150 gram krema
30 ml. zeytinyağı
60 ml. limon suyu
60 ml. yağ
60 gram zencefil
1 demet taze soğan

Hazırlanışı:

Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına ince şeritler halinde kesin.
Acı biberin çekirdeklerini çıkartıp ince halka şeklinde doğrayın.

Zencefili, soyup rendeleyin.

Zeytinyağını kızdırın biberleri ve zencefili 5 dakika kavurun. 30 ml. limon suyu tuz, karabiber ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin.

Somonu, 2 cm. eninde küp şeklinde kesip kızgın yağda kızartın.

Kremayı, 30 ml. limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın.

Lavaşlara kremayı sürün, üzerine biberleri ve somonu koyup dürüm yapın. Tutulacak yerleri alüminyum folyo ile sarın.

Omletli dürüm

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlama süresi 1 saat
8 adet

Malzemeler:
300 ml. süt
5 adet yumurta
200 gram un
400 gram tavuk bonfile
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet salatalık
90 ml. yağ
tuz
acı pul biber

Hazırlanışı:

Süt, yumurta, tuz ve unu karıştırıp 30 dakika ağzı kapalı olarak dinlendirin.
Tavuk bonfileleri, tuzlayıp, biberleyin. 30 ml. yağda her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın.

Biberin çekirdeklerini çıkartıp 1/2 cm. eninde şeritler kesin.

Salatalıkları, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın, uzunlamasına 1 cm. eninde şeritler kesin.

Sütlü karışımı tekrar karıştırın ve her seferinde 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek 24 cm. çapında 8 adet omlet pişirin.

Bonfileleri jülyen kesin.

Omletlerin üzerine biber, salatalık ve tavuk etlerini koyup rulo yapın. Yağlı kağıda sarıp servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.