![]() |
Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-İzgaralar
Izgaralar
Izgara etin yanına en uygun garnitür, kızarmış patates ya da pilav olacaktır. İsterseniz yine tereyağında sote edilmiş sebzeyle birlikte de yemeğinizi servis edebilirsiniz. Jardiniyer usulü sebze Mlz: 800 gr şalgam 200 gr taze fasulye 100 gr İç bezelye 800 gr havuç 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Havuç ve şalgamı yıkayın, havucu sebze soyacağı ile soyun, şalgamı bıçak yardımıyla derince (lifli yerleri tamamen alınır) soyun. 3,5 cm uzunluğunda, 5 mm kalınlığında, dört köşe çubuklar halinde doğrayın. Taze fasulyeyi yıkayıp ayıklayın, havuç ve şalgam gibi kesin. Sebzeleri ayrı ayrı kaplarda, kaynar suda pişirin ve soğuk sudan geçirerek süzün (şalgam beş dakikada, bezelye 10 dakikada, havuç ve taze fasulye 20 dakikada pişer). Sebzeleri karıştırıp tuzlu kaynar sudan geçirin ve süzün. Bir kapta tereyağını eritin ve sebzeleri içine koyarak sote edin ardından tuz ve biberi ilave edin. |
Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-İzgaralar
Patlıcanlı pilav
Mlz: 3 patlıcan 1 domates 1 soğan 3 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Pirinci ayıkladıktan sonra yıkayın ve süzün. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra yarım parmak büyüklüğünde doğrayın. Domatesi ve soğanı yemeklik şeklinde kesin. Pilavı pişirmek için fırına girebilir bir tencerede, tereyağıyla soğanı öldürün. İçine patlıcan ve domatesi koyup 3-4 dakika kavurun. Üzerine pirinç ilave edip tuz ekin. Üç su bardağı su koyduktan sonra bir defa karıştırın ve bir taşım kaynatın. Tencerenin üzerini kapattıktan sonra kızgın bir fırına vererek 20 dakika pişirin. Pilavı fırından aldıktan sonra beş dakika dinledirin. Bir defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.