![]() |
Peynir Ve Pırasalı Tart
Malzemeler
Yapılışı Hazırlanış süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 15 dakika Porsiyon adedi: 4 kişilik 1. Fırını 200 derecede ısıtın. Hamurun 3 / 4'ünü unlanmış aaagahta açın. Hamurdan 4 tane 4x13 santimlik yuvarlaklar oluşturun. Yağlanmış parşömen kağıdına yerleştirip yuvarlakların muhtelif yerlerine çatal batırın. 2. Kalan hamuru elinizle uzun rulo haline getirip 4 kenar oluşturun. Yuvarlakların kenarına su sürün. Rulolanmış hamurları kenarlara yerleştirin ve buzdolabında yarım saat bekletin. 3. Pırasaları temizleyip ince ince dilimleyin. Kaynar suda 2 dakika haşlayın. İyice süzüp yuvarlakların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş peyniri ve hardal tozunu üzerine serpin. Tuz biber ekleyin. Tartların kenarlarına çırpılmış yumurta sürün. Fırının orta kısmında 15 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.