![]() |
Ballı Ve Cevizli Pasta
Malzemeler
Pandispanya için : 5 Adet yumurta Yarım su bardağı tozşeker Yaklaşık 1 su bardağı un Yarım çay bardağı eritilmiş margarin 1 Adet limon kabuğu rendesi Yarım çay kaşığı vanilya İç malzemesi için : 1 Büyük kutu hazır krem şanti 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi 2 Adet muz 1 Çay bardağı bal 2 Kare paket çikolata Hazırlanışı · Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın. · Unu azar azar ilave edip karıştırın. · Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin. · Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin. · Soğumaya bırakın. · Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın. · Muzları dilimleyin. · Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. · Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin. · Tekrar krem şantiyle kaplayın. · Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin. · İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. · Krem şanti ile kaplayın. · Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün. · Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin. · Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.