ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ballı Ve Cevizli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707353)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:34 AM

Ballı Ve Cevizli Pasta
 
Malzemeler
Pandispanya için :
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yaklaşık 1 su bardağı un
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı vanilya
İç malzemesi için :
1 Büyük kutu hazır krem şanti
2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 Adet muz
1 Çay bardağı bal
2 Kare paket çikolata

Hazırlanışı
·

Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın.
· Unu azar azar ilave edip karıştırın.
· Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin.
· Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin.
· Soğumaya bırakın.
· Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın.
· Muzları dilimleyin.
· Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin.
· Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.
· Tekrar krem şantiyle kaplayın.
· Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin.
· İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin.
· Krem şanti ile kaplayın.
· Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün.
· Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin.
· Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.