Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:26 AM |
Balkabaklı Bisküvili Pasta
Malzemeler:
- 2 orta dilim balkabağı + 1 su bardağı su (elinizde önceden pişirdiğiniz balkabağı tatlılarından kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2- 2 buçuk paket petitbör bisküvisi
- süslemek için:
- Hindistan cevizi, balkabağı tatlısı, iri ceviz parçaları
Yapılışı:[*] Kabakları soyup dilimleyip yıkadıktan sonra bir tencerede tozşekerle birlikte fazla suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.[*] Ilındıktan sonra bir parça süslemek için ayırıp kabakları patates ezme aleti ile püre haline getirin. [*] Yumurta, tozşeker, nişasta ve unu orta boy bir tencerede tel çırpma aleti ile karıştırın.[*] Sütü ilave edip kabarciklar çıkana kadar pişirip altını kapatın ve en son vanilyayı ilave edin.[*] Orta boy cam veya kenarları yüksek bir tepsiye bir sıra bisküvi dizin ve sıcak kremanın yarısını döküp düzeltin.[*] Tekrar bisküvi dizip bu sefer kabak püresini ekleyip yayın ve üstünü bir sıra daha bisküvi ile kaplayın.[*] Kalan kremayı döküp yaydıktan sonra ılınmaya bırakın.[*] Üzerini hindistan cevizi, bal kabaüı ve ceviz parçaları ile süsleyip servis yapın.
|