Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:28 AM |
Şeftalili Mürdüm Erikli Kek
Malzemeler:
- 100gr. tereyağı (250gr. paketin yarısından az), oda ısısında
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 2 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağından az katıca yoğurt (veya tercihen ekşi krema, sour cream)
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 buçuk silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- çay kaşığı ucuyla tuz
- Üzerine:
- 1/2 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 adet şeftali
- 5-6 adet erik
Yapılışı:[*] Tereyağıyla şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın.[*] Yumurtaları tek tek ilave edip çırparak yedirin.[*] Unu kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzla birlikte eleyin.[*] Yoğurdun üçte birini ilave edip karıştırdıktan sonra biraz un biraz yoğurt ilave ederek malzemelerin hepsini çok karıştırmadan düşük devirde yedirip hamuru hazır hale getirin.[*] Şeftalileri soyup ikiye bölün ve çekirdeğini alın. Elma dilimi gibi çok ince olamayan dilimlere bölün. [*] Erikleride aynı şekilde soymadan dilimleyin.[*] Tereyağını şekerle cevzede eritin.[*] Kelepçeli kalıbınızı veya yaklaşık aynı büyüklükteki yuvarlak pasta kek kalıbını yağlayıp kelepçeli kalıp kullanıyorsanız akma ihtimaline karşı kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplayın. [*] Kenar kısmına şeftalileri birbirine binecek şekilde dizin.[*] Orta kısmada erikleri aynı şekilde dizip erittiğiniz şekerli tereyağını dökün.[*] Kek hamurunu meyvelerin üzerine döküp ısıtılmış 170C dereceli fırında kek hamuru iyice pişip kızarana ve kürdan batırdıpınızda temiz çıkana kadar (yaklaşık 55-60 dakika) pişirip ılık olarak krema veya dondurma ile servis yapın.
|