ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şeftalili Mürdüm Erikli Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707028)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:28 AM

Şeftalili Mürdüm Erikli Kek
 
Malzemeler:
  • 100gr. tereyağı (250gr. paketin yarısından az), oda ısısında
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağından az katıca yoğurt (veya tercihen ekşi krema, sour cream)
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 buçuk silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • çay kaşığı ucuyla tuz
  • Üzerine:
  • 1/2 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet şeftali
  • 5-6 adet erik
Yapılışı:[*]Tereyağıyla şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın.[*]Yumurtaları tek tek ilave edip çırparak yedirin.[*]Unu kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzla birlikte eleyin.[*]Yoğurdun üçte birini ilave edip karıştırdıktan sonra biraz un biraz yoğurt ilave ederek malzemelerin hepsini çok karıştırmadan düşük devirde yedirip hamuru hazır hale getirin.[*]Şeftalileri soyup ikiye bölün ve çekirdeğini alın. Elma dilimi gibi çok ince olamayan dilimlere bölün. [*]Erikleride aynı şekilde soymadan dilimleyin.[*]Tereyağını şekerle cevzede eritin.[*]Kelepçeli kalıbınızı veya yaklaşık aynı büyüklükteki yuvarlak pasta kek kalıbını yağlayıp kelepçeli kalıp kullanıyorsanız akma ihtimaline karşı kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplayın. [*]Kenar kısmına şeftalileri birbirine binecek şekilde dizin.[*]Orta kısmada erikleri aynı şekilde dizip erittiğiniz şekerli tereyağını dökün.[*]Kek hamurunu meyvelerin üzerine döküp ısıtılmış 170C dereceli fırında kek hamuru iyice pişip kızarana ve kürdan batırdıpınızda temiz çıkana kadar (yaklaşık 55-60 dakika) pişirip ılık olarak krema veya dondurma ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.