Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:33 AM |
Portakallı Kuruyemişli Kek
Portakallı Kuruyemişli Kek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 bucuk su bardağı şeker
- 3/4 bardak sıvıyağ
- 1 su bardağı portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu)
- 3 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi
- Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmış ceviz, kuru uzum, küp, küp doğranmış kuru kayısı,kuru incir…
Yapılışı:[*] Önce yumurtalarla şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini kabarıp krema gibi olana kadar iyice çırpın.[*]Sıvıyağı yavaşça akıtarak aynı anda mikserle çırparak karışıma yedirin.[*]Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.[*] Hamura önce biraz portakal suyu, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.[*]Kuruyemiş ve cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın.[*]Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza dökün. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pişirin.[*]Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.[*] Arzuya göre 1 su bardağı pudra şekerini 1 yemek kaşığı kadar vişne suyu veya portakal suyu ile karıştırıp akıcı bir kıvam elde edin. [*] Çatalla alıp kekin üzerinde gezdirerel sosunu dökün ve sertleşmesi için bekletip servis yapın.
|