ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Biber Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=70095)

yesimciwciw 04-10-2009 03:27 PM

Zeytinyağlı Biber Dolması
 
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312558530


Malzemeler:

- 1 su bardağı pirinç
- 1 kg dolmalık biber
- 1 su bardağı soğan rendesi
- 1\2 demet nane
- 1\2 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- karabiber, yenibahar
- tuz.

Yapılışı:

Tencereye soğanları rendeleyip bir bardak suyla pişiriyoruz.Daha sonra maydanozlarımızı kıyıyoruz.Kuş üzümünü de yumuşaması için çok az sıcak su ile ıslatıyoruz.Tencerenin içindeki soğanların içine pirinci,kuş üzümü ve baharatlarını kavuruyoruz.Daha sonra üzerini geçek şekle su ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.10 dk piştikten sonra maydanozları ve kavrulmuş fıstıkları içine döküp biberlerin içine dolduruyoruz.Ve derin bir tencereye yerleştirip su ekleyerek 35 dk pişirmeye bırakıyoruz.

Şengül Şirin 08-05-2011 06:36 PM

Cevap : Zeytinyağlı Biber Dolması
 
1 Eklenti(ler)
Zeytinyağlı Biber Dolması


1 saat 10 dakikada tam 8 kişilik zeytinyağlı biber dolması hazırlayabilirsiniz…


Malzemeler
  • 3 Su bardağı pirinç
  • 8 Adet soğan
  • 3 Su bardağı zeytinyağı
  • 2 Adet domates
  • 1 Demet dereotu
  • 1 Kilo dolmalık biber
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • Çam fıstık, kuşüzümü, karabiber, yenibahar Hazırlanışı
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312558530


Hazırlanışı
  1. Pirinci ayıklayıp yıkayın.
  2. Tencereye 2 su bardağı zeytinyağını alıp, kızdırın.
  3. İçine pirinçleri ekleyin ve ardından çam fıstığı ve tuzu ilave edin.
  4. Fıstıklar pembeleşene dek bir kaşıkla karıştırın.
  5. Soğanları rendeleyip, sıkıp suyunu akıtın ve pirinçlere ilave edin.
  6. Beş dakika daha kavrun.
  7. Domatesleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın.
  8. Küçük parçalara kesip, soğanlı pirince ilave edin.
  9. Bir müddet karıştırarak yağını ve suyunu çekmesi için bekleyin.
  10. Sonra tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü ve şeker katıp karıştırın.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp, bir süre bekletin.
  12. Yarım saat sonra iri dolmalık biberlerin içini oyun ve hazırladığınız karışımı doldurun.
  13. Dökülmemesi için ağzını ince bir dilim domates ile kapatın.
  14. Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine bir tabak kapatın.
  15. Dolmaların kenarlarından tencereye 5 su bardağı su koyun.
  16. Orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.