![]() |
Kavurmalı Bademli Pilav Tarifi
kavurmalı bademli pilav tarifi resimli
kavurmalı bademli pilav tarifi kavurmalı bademli pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 350 gr kuzu kuşbaşı 1 tane soğan 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı çiğ badem Tarçın, yenibahar, tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kekik 2 çorba kaşığı tereyağı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: Öncelikle etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı koyup 10 dakika kavurun ve bol kekik serpip kapağını kapatın. Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurup üzerine kıyılmış soğanı, pirinç ve baharatları ekleyip 5 dakika kavurun. Sonra da suyu ilave edip 20 dakika haşlayın. Servis yapmadan sıcak olarak beklettiğiniz etleri de içine katıp beraber servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.