ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Acılı Tavuk Ve Haşlama Pirinç Pilavı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642652)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:05 AM

Acılı Tavuk Ve Haşlama Pirinç Pilavı Yapılışı
 
Acılı Tavuk Haşlama Pirinç Pilavı Tarifi

Acılı Tavuk ve Haşlama Pirinç Pilavı yapılışı


Malzemeler


2 su bardağı haşlanmış pirinç

2 çorba kaşığı soya yağı

4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı kesilmiş kereviz

1/2 su bardağı kesilmiş soğan

1/4 su bardağı taze maydanoz

Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

1 su bardağı domates sosu


Acılı Tavuk Haşlama Pirinç Pilavı Yapılışı


Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıocak pilav üzerine servis yapınız


Haşlama pirinç pilav yapılışı

bır tencereye 2 ölçü su bıraz yemeklik yağı koyunuz. suyu kaynatınız kaynayan suya yıkadıgınız bir ölçü pirincı atınız suyunu cekene dek kısık ateşte pişiriniz suya tuz atmayı unutmayınız onu ateşten alınca bir kenarda demlenırken siz tavugunuzu kızartınız..

Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.