![]() |
Kıymalı Mantı Börek
Kıymalı Mantı Börek
Malzemeler 3 adet yufka Kıymalı Harç İçin 400 gr. kadar kıyma 1 adet soğan 4 - 5 adet sivri biber 2 adet domates 2 - 3 diş sarımsak Tuz, karabiber, köri, pul biber Börek Harcı İçin 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt Yapılışı Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin. Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin. Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın. Yufkayı serin. Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün. Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın. Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin. |
Kıymalı Mantı Börek
Kıymalı Mantı Börek
Malzemeler - 3 adet yufka Kıymalı Harç İçin - 400 gr. kadar kıyma - 1 adet soğan - 4 – 5 adet sivri biber - 2 adet domates - 2 – 3 diş sarımsak - Tuz, karabiber, köri, pul biber Börek Harcı İçin - 3 adet yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı süt Yapılışı 1. Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin. Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin. Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Yufkayı serin. Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün. Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın. 3. Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. 4. Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.