ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kıymalı Mantı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642254)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:43 AM

Kıymalı Mantı Börek
 
Kıymalı Mantı Börek




Malzemeler

3 adet yufka
Kıymalı Harç İçin

400 gr. kadar kıyma
1 adet soğan
4 - 5 adet sivri biber
2 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, köri, pul biber
Börek Harcı İçin

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yapılışı

Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin. Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin. Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın.
Yufkayı serin. Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün. Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın.
Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin.











Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:43 AM

Kıymalı Mantı Börek
 
Kıymalı Mantı Börek

Malzemeler

- 3 adet yufka

Kıymalı Harç İçin

- 400 gr. kadar kıyma

- 1 adet soğan

- 4 – 5 adet sivri biber

- 2 adet domates

- 2 – 3 diş sarımsak

- Tuz, karabiber, köri, pul biber

Börek Harcı İçin

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı süt

Yapılışı

1. Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin. Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin. Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın.

2. Yufkayı serin. Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün. Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın.

3. Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.

4. Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.