![]() |
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır
Kolay Havuçlu Kek Tarifi
Resimli Havuçlu Kek Tarifi Havuçlu Kek için gerekli olan malzemeler 2 su b. tozşeker 3 yumurta 1 su b. sıvıyağ 3 su b. un 1 p. kabartma tozu 1 p. vanilya 1 su b. ceviz 2 su b. havuç 1 tatlı k. tarçın sosu için: 2 su b. süt 1.5 su b.toz şeker 1 çorba k. un 1 çorba k.nişasta 1 p. vanilya Havuçlu Kek yapılışı Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Daha sonra sosu üzerine ilave edin. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır
TEPSİDE HAVUÇLU KEK...
Eğer vakit sorununuz yoksa ve yumuşacık pufidik bir kek yapmak istiyorsanız malzemeler ve aşağıdaki yapılış şekli ile yapmanızı öneririm. Yapılışı Yumurta aklarını cam bir kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın. 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyip 2-3 dk. daha çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar mikser ile çırpın. Yağı ekleyerek çok az daha çırpın. Bir kaseye havuçları ve limon kabuğunu rendeleyin, ceviz ekleyerek karıştırın. Önce yumurta sarısı, şeker ve yağ olan karışımı ekleyip çırpın, yumurta akları ve şeker olan karışımı da ekleyip hafifçe çırpın. Üzerine, un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı birlikte eleyin ve mikserin en düşük seviyesinde yada kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün. (Kek karışımının kalınlığı 1 cm. olacak şekilde bir tepsiye yada herhangi bir kalıba dökerseniz, fotoğraftaki kalınlıkta bir kek elde edersiniz) 175 derecede, yaklaşık 30-35 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.