![]() |
Makaron Kurabiye Yapilisi
Malzemeler
Yapılışı:[*]Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın.[*]Köpükler oluşmaya başlayınca tozşekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.[*]Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın.[*]Krema sıkma torbasına karışımı aktarın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın.[*]Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın.[*]1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin.[*]Önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 10-12 dakika pişirin.[*]Çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın. Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz.[*]Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin. Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır. Kreması için:[*]Kremayı ufak bir tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin.[*]tereyağınıda ekleyip karıştırarak eritin.[*]Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.