ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   İki Renkli Biber Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576314)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:32 PM

İki Renkli Biber Çorbası Tarifi
 


İki Renkli Biber Çorbası Tarifi

İki Renkli Biber Çorbası
Resimli İki Renkli Biber Çorbası Tarifi
İki Renkli Biber Çorbası nasıl yapılır
İki Renkli Biber Çorbasının yapımı Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kullanılan Malzemeler:
Sebze Suyu (6 su bardağı sebze suyu için) :

2.1 adet pırasa. 2-3 parçaya kesilmiş

3.1 adet kuru soğan. soyulup iki parçaya kesilmiş

4.1 adet havuç. soyulup 2 parçaya bölünmüş

5.10 adet mantar. iri iri dilimlenmiş

6.1 adet kereviz sapı. 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız. kerevizin kendisini kullanabilirsiniz)

7.Yarım demet maydanoz

8.10 adet tane karabiber

9.1 adet defne yaprağı

10.7 su bardağı su



12.Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :

13.2 yemek kaşığı zeytinyağı

14.Yarım kuru soğan. kahverengi kabuklu olanlarından

15.Yarım havuç. kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş

16.Yarım kereviz sapı. dilimlenmiş

17.2.5 su bardağı sebze suyu

18.4 adet sarı biber. közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış

19.Yarım tatlı kaşığı taze kekik. incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)

20.Tuz ve öğütülmüş tane karabiber

21.Süslemek için maydanoz yaprağı



23.Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :

24.2 yemek kaşığı zeytinyağı

25.Yarım kuru soğan. kahverengi kabuklu olanlarından

26.Yarım havuç. kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş

27.Yarım kereviz sapı. dilimlenmiş

28.2.5 su bardağı sebze suyu

29.4 adet kırmızı biber. közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış

30.Yarım tatlı kaşığı taze kekik. incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)

31.Tuz ve öğütülmüş tane karabiber

32.Süslemek için maydanoz yaprağı
Hazırlık
1.Sebze Suyu :

2.Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin.

3.Kaynayana kadar hızlı. daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin.

4.Süzdürün ve çorbalarınızda. pilavlarınızda kullanın.
Tarifin Hazırlanışı
1.Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :

2.Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı. havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika. rengi kızarana kadar soteleyin.

3.Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte. ardından orta ateşte 30 dakika pişirin.

4.Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.

5.Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.



8.Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :

9.Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı. havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika. rengi kızarana kadar soteleyin.

10.Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte. ardından orta ateşte 30 dakika pişirin.

11.Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.

12.Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.