![]() |
İki Renkli Biber Çorbası Tarifi
İki Renkli Biber Çorbası Tarifi İki Renkli Biber Çorbası Resimli İki Renkli Biber Çorbası Tarifi İki Renkli Biber Çorbası nasıl yapılır İki Renkli Biber Çorbasının yapımı Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kullanılan Malzemeler: Sebze Suyu (6 su bardağı sebze suyu için) : 2.1 adet pırasa. 2-3 parçaya kesilmiş 3.1 adet kuru soğan. soyulup iki parçaya kesilmiş 4.1 adet havuç. soyulup 2 parçaya bölünmüş 5.10 adet mantar. iri iri dilimlenmiş 6.1 adet kereviz sapı. 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız. kerevizin kendisini kullanabilirsiniz) 7.Yarım demet maydanoz 8.10 adet tane karabiber 9.1 adet defne yaprağı 10.7 su bardağı su 12.Közlenmiş Sarı Biber Çorbası : 13.2 yemek kaşığı zeytinyağı 14.Yarım kuru soğan. kahverengi kabuklu olanlarından 15.Yarım havuç. kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş 16.Yarım kereviz sapı. dilimlenmiş 17.2.5 su bardağı sebze suyu 18.4 adet sarı biber. közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış 19.Yarım tatlı kaşığı taze kekik. incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik) 20.Tuz ve öğütülmüş tane karabiber 21.Süslemek için maydanoz yaprağı 23.Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası : 24.2 yemek kaşığı zeytinyağı 25.Yarım kuru soğan. kahverengi kabuklu olanlarından 26.Yarım havuç. kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş 27.Yarım kereviz sapı. dilimlenmiş 28.2.5 su bardağı sebze suyu 29.4 adet kırmızı biber. közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış 30.Yarım tatlı kaşığı taze kekik. incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik) 31.Tuz ve öğütülmüş tane karabiber 32.Süslemek için maydanoz yaprağı Hazırlık 1.Sebze Suyu : 2.Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin. 3.Kaynayana kadar hızlı. daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. 4.Süzdürün ve çorbalarınızda. pilavlarınızda kullanın. Tarifin Hazırlanışı 1.Közlenmiş Sarı Biber Çorbası : 2.Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı. havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika. rengi kızarana kadar soteleyin. 3.Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte. ardından orta ateşte 30 dakika pişirin. 4.Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin. 5.Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin. 8.Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası : 9.Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı. havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika. rengi kızarana kadar soteleyin. 10.Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte. ardından orta ateşte 30 dakika pişirin. 11.Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin. 12.Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.