![]() |
Barbunya Çorba Tarifi-Barbunya Çorbası Yapılışı
Barbunya Çorba Tarifi-Barbunya Çorbası Yapılışı Malzemeler: - 7 yemek kaşığı tarhana. - 2 adet sivri biber. - ½ demet dereotu. - ½ su bardağı barbunya fasulyesi. - 2 diş sarmısak. - 3 yemek kayığı tereyağ. - 1 yemek kaşığı tuzot. - 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber. Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu. fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.