ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575800)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:36 PM

Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi
 


Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi


Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi Resimli
Sebzeli Levrek Buğulama
Sebzeli Levrek Buğulama nasıl yapılır
Sebzeli Levrek Buğulama yemek tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

2 adet levrek balığı
5 adet domates
2 adet soğan
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın. Bir fırın kabına dizin.Sos için bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar iyice kavrulunca doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun. En son rendelenmiş blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun.

Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin.Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün. 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.