ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Aşir ( Dövme) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575159)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:20 PM

Etli Aşir ( Dövme) Tarifi
 


Etli Aşir ( Dövme) Tarifi

Etli Aşir ( Dövme)
Etli Aşir ( Dövme) Hatay
Etli Aşir ( Dövme) Yemek Tarifleri
Etli Aşir ( Dövme) Yemek Tarifi Resimli

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
ETLİ AŞİR (DÖVME) (HATAY)

MALZEMELER
1 yemek kaşığı toz biber
500 gr. incik
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 büyük baş soğan
1 çay bardağı nohut
125 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı kimyon
200 gr. ceviz içi

YAPILIŞI
Buğday bir gece bekletilerek açılması sağlanır. (Arzuya göre nohut ilave edilebilir.) Bütün malzeme düdüklü tencerede konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla 20 dk. kadar et ve buğday özdeşleşinceye kadar dövülür. Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın üçte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi tenceredeki aşir'in üzerine dökülüp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi tavadaki yağın üzerine konularak yağda çevirilip tabaktaki dövmenin üzerine dökülür. Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşir'in üzerine servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.