Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 11:34 PM |
Soslu Dana Rosto Tarifi - Soslu Dana Rosto Yapılışı
Soslu Dana Rosto Tarifi - Soslu Dana Rosto Yapılışı - Soslu Dana Rosto Nasıl Yapılır?
. rostonun yanında ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek. içindekiler:
- 750 gr dana eti (kemiksiz but)
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- 1 soğan
- 500 gr havuç
- 1 pırasa
- 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı kekik
- 300 ml et suyu
- 1 çorba kaşığı margarin
- Bir tutam toz şeker
- 250 gr makarna
- 1 çorba kaşığı tane karabiber
- 150 gr süt kreması
Hazırlanışı:
- Eti temizleyin. Pul biber. tuz ve karabiber ile ovun. Soğanı soyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Pırasayı da ayıklayıp yıkayın. Soğan ve 1 havucu doğrayın. Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın.
- Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın.
- Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun. Kekik ve et suyunu da ekleyin. Rostoyu orta dereceli ateşte. üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.
- 25 dakika piştikten sonra kalan havuçları halka halka doğrayın. 150 ml kadar suda margarin ile yaklaşık 5 dakika haşlayın. Tuz. karabiber ve toz şeker ile tatlandırın.
- Makarnayı paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Suyunu süzün.
- Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin.
- Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın. Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin.
- Eti ince ince dilimleyip havuç. makarna ve sosla birlikte servis yapın.
.
|