ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındık Lahmacun Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574336)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:29 PM

Fındık Lahmacun Tarifi
 




MALZEMELER :
YARIM PAKET YAS MAYA
4 BARDAK UN
YARIM CAY BARDAGI SIVIYAGI
YARIM CAY BARDAGI SUT
TUZ. ALDIGI KADAR SU

HARCI ICIN :
200 GRAM KIYMA
3 DOMATES
YARIM DEMET KIYILMIS MAYDONOZ
2 KURU SOGAN
2 KASIK SALCA
1 KUTU DOMATES PURESI
TUZ. KARABIBER. SIVIYAGI

YAPILISI :

KARISTIRMA KABINA UNU KOYUP ORTASINI HAVUZ SEKLINE GETIR. MAYAYI. SIVIYAGINI VE SUTU KOYUP MAYAYI ERIT. UNUN UZERINE TUZU SERP VE SU ILAVE EDEREK HAMURU KULAK MEMESI KIVAMINDA YOGUR. HAMURDAN CEVIZ BUYUKLUGUNDE BEZELER KOPARTIP MAYALANMAYA BIRAK. BU ARADA HARCI HAZIRLA. KIYMAYI KABA AL. DOMATESI VE SOGANI UZERINE RENDELE.KIYILMIS MAYDONOZU. SALCA. TUZ. KARABIBER VE SIVIYAGINI ILA EDIP KARISTIR. HARCIN SURULEBILME KIVAMINDA OLMASI ICIN 1 KUTU DOMATES PURESI ILAVE EDIYORUZ. CAY BARDAGI ALTI BUYUKLUGUNDE BEZELERI ACIP FIRIN TEPSISINE YERLESTIR
UZERLERINE HARCTAN SUR. ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA 10 DAKIKA PİŞİRİLİR.AFİTET OLSUN
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.