![]() |
Yumurta Kaç Dakikada Haşlanır ?
Yumurta kaç dakikada haşlanır ? - Haşlanmış yumurta kaç dakikada pişer ? - Rafadan yumurta kaç dakikada pişer ? - Yumurta haşlama süresi Rafadan Yumurta Pişirme Süresi Rafadan yumurta yapmak için. yumurtayı suya koyduğumuz andan itibaren. 3 dk. Kaynatalım. Eğer süreyi ayarlayamıyorsak su kaynadıktan sonra 100 e kadar yavaş yavaş sayalım. Böylece istediğimiz kıvamı tutturmuş oluruz. Bir başka yöntemse su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip. yumurtayı bir süre kaynar suda bekletmelidir. Rafadan pişireceğimiz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsak çatlamasını önlemiş oluruz. Yumurtayı çatlatmadan kaynatmak için bir iğneyi yumurtanın yuvarlak ucuna dayayıp. kısa ama sert bir darbe ile delebiliriz. Ayrıca yumurtayı haşladığımız suya 2-3 tane kibrit çöpü atmak da çatlamayı önler. Rafadan yumurtaları pişirdiğimiz suya tuz atarsak yumurtaları soymamız kolaylaşır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Katı Yumurta Pişirme Süresi Yumurta haşlarken fazla haşlanmamasına dikkat edelim. En fazla 15 dakika kaynatılmalıdır. Çünkü yumurtanın fazla haşlanmasıyla sarısının etrafında oluşan yeşilimsi tabaka yumurtanın besin değerini düşürür. Yumurtayı haşlamak için bir kaşığın içine koyarak sıcak suya batıralım ve su kaynamaya başladıktan sonra yumurtayı 10 dk kadar kaynar suyun içinde tutalım. Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutalım ve bir süre soğuk suda bekletelim. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır. Katı yumurtaları keserken dağılmaması için kullanacağınız bıçağı önce sıcak suya batırıp ıslatalım daha sonra bıçağı kurulamadan yumurtaları dilimleyelim. Yumurta Haşlarken Yumurta haşlanırken patlamasını önlemek istiyorsanız. tepesine bir iğne ile birkaç delik açın. Böylece su. yumurtanın kabuğundan içeriye girerek hem yumurtanın patlamasını önleyecek. hem de yumurtanız çok kolay soyulacaktır. Çatlamış Yumurtayı Haşlama Haşlayacağınız yumurta çatlamışsa ne yaparsınız? Ya yumurtanızı başka türlü pişirir ve haşlanmış yumurta arzunuzu ertelersiniz ya da çatlak yerine bir dilim limon sürerek. yumurtayı bir kaşığın içine koyar ve kaynar olmayan sıcak suda 10 dakika haşlarsını Rafadan Yumurta Buzdolabından çıkarır çıkarmaz yumurtanızı pişirirseniz. soğuk yumurta ani ısı değişimi nedeniyle genleşecek ve kabuğundan dışarı çıkmak isteyecektir. Bu durumda rafadan yumurta yapmak istediğinizde yumurtanızı cezveye yerleştirmeden önce bir parça limonu her tarafına sürün Yumurta Haşlarken Çatlamaması Yumurta haşlarken çatlamaması için. yumurtanızı bir kepçe ya da kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.