![]() |
Sarimsakli Havuc Sosu Yapilisi
Sarımsaklı Havuç Sosu Tarifi malzemeleri * Yarım kilogram havuç * 3 baş soğan * 1 baş sarımsak * 2 çay bardağı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı un * 1 su bardağı et suyu * 1 demet maydanoz * 1 yemek kaşığı kırmızı biber * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz Sarımsaklı havuç tarifi 1. Havuçları yıkayıp kazıdıktan sonra yuvarlak dilimler halinde doğrayın. 2. Bir tencereye zeytinyağı dökün ve ateşe sürün. 3. Zeytinyağı kızdıktan sonra dilimlenmiş havuç ve soyularak çentilmiş soğanı içine atın. Devamlı karıştırarak 15 dakika müddetle kızartın. Zeytinyağı kafi gelmezse bir çay bardağı su ilave edin. 4. Sarımsakları soyduktan sonra havanda ezerek tencereye atın. Un ilave edip karıştırın. 5. Et suyunu tencereye dökün. İyice karıştırın. Karabiber kırmızı biber ve tuzunu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten kaldırın. 6. Sofraya getirmeden önce üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.