ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haslama Et Sosu Yapilisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=572851)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:55 PM

Haslama Et Sosu Yapilisi
 


Haşlama Et Sosu Tarifi

Haşlama et sosu malzemeleri (4 kişilik)

* 1 diş sarımsak
* 3 dilim bayatlamış tost ekmeği
* 1 kaşık sirke
* 5-6 kaşık zeytinyağı
* Yarım kaşık kırmızı biber
* Tuz

Haşlama et sosu tarifi

1. Etinizi haşlayın. Et haşlanırken sarımsağı döverek bir kenara ayırın.
2. Tost ekmeklerinin kabuklarını elinizle ya da bıçakla çıkarın. İçini parçalayarak genişçe bir kasede 4 kaşık (ya da ne kadar gerekiyorsa) soğuk suyla ıslatın.
3. Islattığınız tost ekmeklerini 3-4 dakika dinlendirin. Sonra bir çatalla iyice ezin ve diğer malzemeleri karıştırın. Et haşlanınca bu sosu üzerine yayarak servis yapın.

Oktay Usta


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.