![]() |
Tavuk Sarma Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kullanılan Malzemeler:[*]- 8 adet tavuk göğsü ( hafifçe yassıltılmış)[*]- 1/ 2 bardak tereyağı[*]- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz - 1 adet dövülmüş karanfil (isterseniz karanfil koymayabilirsiniz)[*]- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak[*]- biraz tuz ve karabiber[*]- 1/ 2 bardak un[*]- 2 çırpılmış yumurta[*]- galeta unu Tarifin Hazırlanışı [*]Tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin.Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın. Kıyılmış maydanoz. karanfil. sarımsak. tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısıma bölün. Tavuk göğüslerinin içine hazırladığınız içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin. Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Varsa. derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın. Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın. Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin[*](Fleto olarak da alabilirsiniz tavukları.Çok kalın olmamalı aksi taktirde içi pişmez olabildiğince ince olsun..[*]Ayrıca bol yağda kızartın nefis oluyor ..Özelliği yağda pişmesidir..) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.