![]() |
Poşette Tavuk Türlü Tarifi - Poşette Tavuk Türlü Yapılışı
Poşette Tavuk Türlü Tarifi - Poşette Tavuk Türlü Yapılışı - Poşette Tavuk Türlü Nasıl Yapılır? Malzemeler: 250 gr.hindi but kuşbaşı 2 adet havuç 2 adet kabak 2 adet patlıcan 2 adet domates 5 adet sivri biber 2 adet soğan 10 adet taze fasulye yarım çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1.5 fincan su tuz. karabiber. 1 yemek kaşığı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaş.susam yağı (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Tüm sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun..kuşbaşı doğrayın..soğanları da küçük küçük doğrayın..sarmısakları bütün halde ekleyin..tuzu biberi ekleyin.. 2. küçük doğranmış etleride ekleyip harmanlayın..15 dakika çukur bir kapta bekletin..yağı ekleyip tekrar harmanlayın.. 3. yanmaz fırın torbasını karışımla doldurup suyu ekleyin..ağzını bağlayıp tencereye yatık olarak yerleştirin. tencereye bir parmak aşacak kadar su doldurup torbanın üzerine bir küçük delik açın..tencerenin ağzınını kapakla örtüp yemeği pişirin.yaklaşık 40 dk..ılınınca torbayı yırtarak servis tabağına sosuyla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.