ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Ekşili (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=540049)

Prof. Dr. Sinsi 08-21-2012 11:46 PM

Ekşili
 

Iğdır şehrinin yöresel yemeğidir.

==Yapılışı==
Malzemeler: 500 gr kemiksiz et, 1 Su bardağı lepe, 1 domates veya 1 çay kaşığı salça, 5 gr limontuzu, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı sarıkök, 1 yemek kaşığı margarin, Tuz

Yapılışı: 1 orta boy kuru soğan veya yarım demet sebzi "Yöresel bir ot" Et kuşbaşından biraz büyük parçalara ayrılıp tencereye konulur. Lepe ve su eklenerek ateş üzerine alınır. Diğer yanda yağ ile bütün bir soğan kavrulur. (Eğer sebzi varsa soğan kullanılmaz sebzi 2 cm büyüklüğünde doğranır ve yağla kavrulur.) Kavrulan limontuzu konularak tencereye boşaltılır. Daha sonra salça veya rendelenmiş domates, sarıkök, tuz eklenerek iyice pişirilir. Lepeler pişince ateşten alınır.
yemek-taslak

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Ekşili maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir.Iğdır Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Kars iline bağlıyken 27 Mayıs 1992de il oldu. Kuzey ve doğusunda Ermenistan, güneydoğusunda Nahçivan ve İran, güney ve batısında Ağrı, kuzeybatısında Kars yer alır. Trafik plaka numarası 76dır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.