![]() |
Lanet Olsun
Merhaba arkadaşlar ; Başlığı açmak için doğru yermi emin değilim, eğer yanlışsa özür dilerim. Bu gün din kültürü dersi öğretmenimiz değişmişti. Yeni gelen öğretmenimizin anlatış biçimini çok beğendim fakat anlayamadığım bir nokta var. Peygamberimizin adını anarken salavat getirmeyenler için, peygamber efendimizin "Lanet olsun. " dediğini söyledi. Acaba böyle birşey kuranda varmı? Olmadığını düşünüyorum, şahsen kuran okumadım fakat Hz.Muhammed'in asla kötü söz söylemediğini ve bu yüzden de lanet okuyacağını sanmıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Umarım bilgisi olan birisi beni aydınlatabilir. |
Lanet Olsun
Ben Kuran'a Hz.Muhammed (S.A.V) ' ın sözleriyle ilgili birşey görmedim çünkü peygamberliği verilinde indirildi kuran. Senin dediklerin hadistir.Bana kalırsa Hz.Muhammed lanet olsun değil yazıklar olsun demiştir çünkü Kuran'da da yazıyor: Yazıklar olsun kendi elleriyle (nefsanî doğrultuda) bir takım bilgileri yazıp, sonra da az bir paha karşılığı için "Bu Allâh indîndendir" diyenlere!. . Yazıklar olsun elleriyle yazıya döktükleri bilgilere! Yazıklar olsun bu yolla elde ettikleri kazanca! Bakara 79. Dememiştir dese de haklıdır. O kadar delil varken inanmıyorlarsa gerçekten Yazıklar,Lanet olsun. |