![]() |
Kabaklı İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Kabaklı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Kabaklı İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Kabaklı İlköğretim Okulu Hakkında
Okulumuzun Tarihçesi OKULUMUZUN ADI: Kabaklı İlköğretim Okulu ADRESİ : Merkez kabaklı İlköğretim okulu / BALIKESİR TELEFON NO : 266-2648921 MÜDÜR YETKİLİ ÖĞRETMEN : SİBEL AKYILMAZ ATEŞ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Öğretime Başlama Tarihi: 1939 yılı KABAKLI İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ Kabaklı Köyü halkı ,1939 yılında köy halkından Halil ACAR’a ait samanlık olarak kullanılan bina ile arsasını satın alarak ,burasını tek derslikli okul haline getirmiştir. İlk açıldığı yıl okula 14 kız ,27 erkek olmal üzere toplam 41 öğrenci kayıt edilmiştir.Okulda eğitim öğretim faaliyetlerinde görev alan ilk eğitmen Raşit ŞAT olmuştur.1942 yılında okulda göreve köy halkından eğitmen Celil KARA getirilmiştir. Kabaklı köyünde beş sınıf uygulamasına 01.10 .1951 tarihinde başlanmıştır.1952-1958 yılları arasında Hacı Bahattin Keşkek’ e ait çiftlik evinde geçici bir derslik açılarak eğitim öğretim iki derslikli sürdürülmüştür. 1961 yılında devlet vatandaş işbirliği ile iki derslik ,bir öğretmen odası ,bir salon ve bir öğretmen lojmanından oluşan kargir yapıda planlı okul inşa edilmiştir. 26.09.1961 yılında eğitim öğretime açılmıştır. 4306 sayılı kanun ile kesintisiz eğitime geçilince okulun adı Kabaklı İlköğretim Okulu olmuştur. 6. 7. 8. sınıflar taşımalı olarak General Kemal Balıkesir İlköğretim Okulu’na taşınmaktadır. Okulumuzun norm kadrosu 3 (Üç) + 1 (Bir )olup birleştirilmiş sınıflarda eğitim yapılmaktadır. 2005-2006 Eğitim –Öğretim döneminde okulumuzda anasınıfı açılmıştır. Okulumuzun bahçesi 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılında asfalt yapıldı.2007-2008 döneminde Yeni tuvaletlerimiz ve odun kömür depomuz kullanılmaya başlanmıştır. Okulumuzda bulunan Atatürk Büstüne çevre düzenlemesi yapıldı.Çeşmemizin yüzeyi fayans ile kaplandı.2. 3. sınıf girişi yağmur almaması için PVC balkon yapıldı. 2008-2009 döneminde Ulaştırma Bakanlığı tarafından 5 adet bilgisayar ve masası yazıcı bağışlandı. Sınıflarımızda İnternet bağlantısı vardır.Okulumuz sınıflarının tahtası boya gerektirmeyen tahtalarla değiştirimiştir. Okulumuz 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında tavan, taban değiştirildi. Çatı onarıldı. Pencereler pvc yapıldı.Elektrik tesisatı yenilendi Aldığı ödüller 1- Yeşil Okullar Yarışmasında Çevre bakanlığı tarafında ‘’ÇEVRE BERATI’’ Verilmiştir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 2-200-2001 öğretim yılında denetimler sonucunda Eğitim Bölgesi / Yerleşim alanında en başarılı kurum olarak belirlenmiş ve 21.09.2001 tarih ve 4 No lu BAŞARI BELGESİ verilmiştir. 3-04.01.2008 yılında yapılan denetimler sonucunda Okulumuz BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanmıştır. 4-12.01.2010 yılında okulumuz yapılan denetimler sonucunda Okulumuz II. BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanmıştır. 1939 ile 2010 yılları arasında toplam 64 öğretmen görev yapmış, 778 öğrenci mezun olmuştur. Kabaklı İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Kabaklı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Kabaklı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Kabaklı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Kabaklı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / MERKEZ Adı: KABAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Merkez Kabakli Köyü Balikesir Telefon Numarası: 2662648921 Faks Numarası: Bilgi Yok E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Kabaklı İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz. |