![]() |
Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Manisa
Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Hakkında - Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Tanıtım - Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Resimleri - Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu İletişim
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Manisa’ daki en eski okullardan biri olan okulumuzun geçmişi 19. yüzyıla uzanmaktadır. 1923 yılında iki sınıflı bir Türk mektebi haline getirilmiştir. İlk öğretmenler Hatice isimlerinde iki bayandır. 1924 yılında Köy Yatılı Mektebi olmuş ve iki sınıf daha eklenmiş ancak 1 yıl sonra Mevlevî Tekkesine nakledilince 1925 yılında “Malta Muhtelif Mektebi” (Malta Karma Okulu) adıyla faaliyetine devam etmiştir. 1927 yılına gelindiğinde ise, civarında okul bulunmayan Malta Muhtelif Mektebi adını alarak 3 yıl bu isimle anılmış ve ardından Ahmet Mithat Efendi İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 20 Şubat 1960 tarihinde zamanın Manisa Valisi Enver SAATÇIGİL’ in gayretleri ile üzüm üreticilerinden kilo başına alınan birer kuruşluk bağışlarla mevcut binanın temeli atılmış ve 1960 / 1961 Eğitim-Öğretim yılında ismi ÜZÜMCÜLER İLKOKULU olarak değiştirilmiştir. 2008 yılında hayırsever iş adamı İsa ARTUNÇ tarafından 12 derslikli ek bina yaptırılarak, okulun 22 derslikli olması sağlandı. Ek bina 2008 / 2009 Eğitim-Öğretim yılında kullanılmaya başlanarak ikili öğretimden normal öğretime geçilmiştir. 22 Ağustos 2008 tarihinde valilik oluru ile okulun adı ÜZÜMCÜLER İSA ARTUNÇ İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. Halen bu isimle hizmet vermektedir. Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez Okulun Telefonu: (236) 231 10 04 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Tevfikiye Mah. Tevfikiye Cad. No:90 Okulun Web Adresi: http://uzumculerisaartuncio.meb.k12.t r/ Okulun E-Posta Adresi: iletisim@uzumculerilkogretim.k 12.tr Okulun Ulaşım Bilgileri: Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Üzümcüler İsa Artunç İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr - meb.gov.tr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |