![]() |
Gazi İlköğretim Okulu Bilgileri Yenimahalle Ankara
Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Yenimahalle'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Gazi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Gazi İlköğretim Okulu Resimleri - Gazi İlköğretim Okulu Hakkında
OKULUMUZUN TARİHÇESİ GAZİ İLKOKULUNUN TARİHÇESİ 1950 yılında M.K.E.,Fişek ve Maske Fabrikaları Yapı kooperatifleri girişimde bulunarak,ilgili mercilerden onay çıkarılmak suretiyle A.O.Ç. arazisine dahil olan mahallenin yeri satın alınmıştır.Şimdi mahallenin kurulduğu bu kısım önceleri sallık ve bataklıktı.Otlar yakılmış,bataklık kısımlar da harfiyat toprağı dökülmek suretiyle kurutulmuş ve kademeli olarak evlerin yapım işlerine başlanmıştır. 1957 yılında bazı konutlar tamamlanmış,1958 yılı başlarından itibaren de ev sahipleri taşınmaya başlamıştır.Bu yapılara taşınanlar çocuklarını önceleri A.O.Ç. deki Onuncu Yıl İlkokulu’nda okutmaya başlamışlar,çocuklar altı ay kadar orada eğitim ve öğretimlerini sürdürmüşlerdir.Bu sürenin sonunda mahalledeki yapı kooperatiflerinin inşaat malzemelerinin korunması için yapılan barakalardan onay alınmak suretiyle 1958-1959 öğretim yılından itibaren ilkokul olarak çalışmaya başlamıştır. KURULUŞ AMACI Gazi İlkokulu 22/09/1962 yılında yeni kurulmakta olan mahalle halkına ilkokul düzeyinde eğitim ve öğretim vermek amacıyla açılmıştır. Önceleri Temel Eğitim 1.kademe(ilkokul) düzeyindeki öğrencilere hizmet amacıyla açılan okulumuz,sonraki yıllarda 17/11/1969 yılından itibaren okul öncesi yaş grubuna da hizmet vermeye başlamıştır. Kurulduğu yıldan bu yana binaya hiçbir eklenti yapılmamış sadece bir sınıf ikiye bölünerek ana sınıfı ayrılmıştır. Ancak 1996-1997 öğretim yılının ikinci yarısında Gazi İlkokulu,Gazi İlköğretim Okulu adını almıştır.1997-1998 öğretim yılında 6.sınıflar için sınıf açmak amacıyla üst koridora 2 sınıf,rehberlik servisi,müdür yardımcısı odası eklenmiştir.1998-1999 öğretim yılında da alt koridora öğretmenler odası,bilgisayar laboratuarı ve kütüphane eklenmiştir. OKULUN ADININ VERİLİŞİ Okulumuzun bulunduğu mahalle de A.O.Ç. arazisinden alınmış olduğu için mahalleye de okulumuza da ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün GAZİ ünvanı verilmiştir.Bu sebeple mahallemizin adı “ Gazi Mahallesi ” okulumuzun adı da ” Gazi İlkokulu “ olmuştur. 1997-1998 öğretim yılının ikinci yarısında okulumuzun adı “ Gazi İlköğretim Okulu ” olarak değiştirilmiştir. Gazi İlköğretim Okulu Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Gazi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Gazi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / YENİMAHALLE Adı: GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Gazi Mah. Korkmaz Sok. No:20 Yenimah./Ankara Telefon Numarası: 3122112011 Faks Numarası: 3122112376 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: ANKARA - YENİMAHALLE - Gazi İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz. |