![]() |
Bana Sevmeyi Anlat
Aşkta; diğer birçok şeyde olduğu gibi “Ustalık - Çıraklık” ilişkisine ters bir durum var... “Ne kadar çok seversen, o kadar iyi âşık olmuyorsun...” Kim bilir, “Beni bu sevdalar bitirdi” diyen şairin isyanı da o yöndedir belki... Kalbin ardına kadar açık kapısından her geçene bir şeyler sununca; sonradan gelene az ve kötü tarafı kalıyor... Bana katılır mısınız bilmem... Hayattaki birçok şeyde, “Çok tekrar” insanı usta yaparken, aşkta en usta kişiler, “Az ve öz sevmişler” oluyor... Her buluşmada yeni bir şey öğrendiğimi, her ayrılıkta acıya biraz daha dayanıklı olduğumu düşünürken, “Orta yaş”ın olgunluğu kulağıma başka şeyler fısıldıyor artık... Beni “Kalbimin mi, gözümün mü, aklımın mı” cazip kıldığı belli olmayan bu sevdalar tüketti... xxx Her gelen bizden bir şeyler götürür, biz her gittiğimizden bir şeyler koparırız... Her sayfası ayrı renklerden, ayrı kalemlerden yazılmış, ayrı dudakların söylediği "Seni seviyorum"ları duyarız... Bir sonrakine daha donanımlı olmak yerine, daha titrek gitmemizin sebebi budur... Terkedişler, daha büyük yüreklere göç edişler, o günün egolarına birer saraydı belki... Ama artık eminim ki; bir sonraki acının gecekondusunda güçsüz kıvranışlarımız bundandır... Yüreğini pek nadasa bırakmayan bir hayatın ortasında bu “Kalp itirafının” faydası olur mu bilmem... Ama kendimle savaşım ve duygularımla verdiğim o sayılı mücadeleden çıkardığım sonuç bu... Xxx Artık bir gece vakti; adlarını bile hatırlamadığın sayısız “Yürek erozyonunun” ardından âşık olmaktan utanır hale geldiğini görürsün. “Asil” dediğin, “Kutsal” dediğin kalbini kaplayan o yüce örtü; sıradan bir bez parçası haline gelir... ...Ve seni tımar etmek için yarışan o sihirli eller; artık kendi kendine kabuk bağlamaya terk etmiştir yetişemediğin yaralarını... Evet bir gece vaktidir; bir rüyadan uyanır ve bir daha uyuyamazsın... Huzur dolu, mutluluk dolu, içinde taşıdığın o sonsuz sevginin gıdım gıdım gitmesini buğulu gözlerle anarken, artık demir kapıların arkasından yüreğine sızan güneşin sıcaklığını hissetmez olursun... ...Ve amatör bir şairin dizeleri takılır dudağına... “Biz çok kişiydik... Biz on kişiydik... Ama gerçekte biz üç kişiydik; “Yalnızlık... Yalnızlık... Ve ben...” alıntı |
Cevap : Bana Sevmeyi Anlat
bu başlık bna "bana esmeyi anlat; bana sevmeyi anlat;bana esmeyi anlat;esip geçmeyi anlat" hatırlattı..
gzl bi paylaşım tşklr.. |
Cevap : Bana Sevmeyi Anlat
paylaşımın için tşkler hayalet...
|